Na konci Perštejna, u místního rybníčku směrem na Údolíčko se můžeme skvěle občerstvit v místním pivovárku Chalupník.
Pivovar vznikl z bývalé továrny na kraji obce, kde se dřív šily spacáky. Teď je tu příjemná restaurace s českou kuchyní, zahrádkou a v zadních prostorách minipivovar s malou teráskou., který je stavěný na roční produkci dvanácti set hektolitrů piva.
Pivo si tu můžete vychutnat buď točené nebo si ho koupit i v KEG sudech či PET lahvích.
Pivo se vyrábí pouze z místní vody, humového sladu a chmele ze žatecké oblasti. Technologie výroby moku vychází ze starých postupů, které jsou pro český typ piva tradiční.
Samotné vaření piva se dělí na pět částí:
vystírání
zapařování
rmutování
scezování
chmelovar
Nevyužívá se žádná urychlovací nebo zlevňující technologie. Nepřidávají se žádná konzervační, stabilizační činidla, barviva, nebo jiné chemické látky.
Pivo je nefiltrované a nepasterizované. Jsou v něm zachovány všechny přírodní výživné látky, které mají blahodárný vliv na lidský organismus.
10°světlá Sládek
Spodně kvašené s min. dobou zrání 21 dní. Pivo charakterizuje příjemný říz, jemná hořkost a hutná bílá pěna.
Obsah alkoholu min.: 4%
10°tmavá Harmonie
Spodně kvašené s min. dobou zrání 21 dní. Pivo s harmonickou hořkostí s lehkým sladovým tělem doprovázeny karamelovými tóny, které jsou tvořeny směsí několika sladů.
Obsah alkoholu min.: 4%
12°světlá Premiant
Spodně kvašené s min. dobou zrání 40 dní.
Pivo zlatavé barvy s výraznou hořkostí vytváří kompaktní chuťový zážitek charakteristický pro ležák českého typu.
Obsah alkoholu min.: 4,7%
Otevírací doba:
Ne – Čt 10:00 – 22:00 hod
Pa – So 10:00 – 00:00 hod